Швейна фабрика "Класик" почала випускати вишиті шкарпетки. Продає їх по 30-40грн.
"Випускати вишиті шкарпетки цього року почали кілька приватних швейних фабрик, - каже київський стиліст Маргарита Соколова. - Вишивка зараз дуже модна. Навіть на весняному Тижні моди кілька дизайнерів почали оздоблювати свої колекції вишивками. Так з'явились вишиті берети і шарфи, краватки і брюки".
Шкарпетки прикрашає машинна вишивка червоно-чорного і синього кольорів.
"Вишивку на шкарпетках підбирають до кольору сорочки. Наприклад чорні шкарпетки з синьою вишивкою пасуватимуть до синьої сорочки. Білі та бежеві варто одягати до світлих штанів і шортів, сині — до джинсів. Ідеально пасують до вишиванок. Такі шкарпетки добре носити влітку. У них нога не запарюється і не пітніє, бо пошиті з натуральної бавовни".
За словами стиліста, шкарпетки з бавовни дуже корисні для шкіри.
"Але їх виробники випускають невеликими партіями, бо такі шкарпеточки дорожчі, а наші люди звикли купувати шкарпетки за 3-5 гривень з поліамідом або поліестером у складі, які рвуться і розтягуються після першого носіння. Покупців не спиняє навіть те, що вони викликають підвищену пітливість у ніг, на додачу з дешевим взуттям створюють неприємний запах".
За словами стиліста, окрім вишитих шкарпеток, популярністю користуються кольорові з мультиплікаційними героями та коротенькі, з обрізаним носком.
"Кольорові шкарпетки все частіше одягають люди заможні, яка люблять розбавляти свій сірий образ кольоровими деталями. Шкарпетки з обрізаними носками купують жінки для носіння удома, аби чоловік бачив доглянуті нігті і гарний педікюр. Це ідеальний варіант на літо".